«Είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης» λένε για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας οι δύο ασύλληπτοι

Πρόκειται για έναν 72χρονο και έναν 43χρονο.

Στη διάθεση της Δικαιοσύνης έθεσαν εαυτούς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας, οι οποίοι δεν είχαν συλληφθεί στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Πρόκειται για τον 72χρονο που φέρεται να «προξένεψε» τον 69χρονο Σικελό στην ομάδα των τριών βασικών κατηγορουμένων, δηλαδή στον 46χρονο ξυλουργό, στον 71χρονο συνταξιούχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και στον 56χρονο πρώην λιμενικό, καθώς και τον 43χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από χωριό του δήμου Μαλεβιζίου.

Δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, Γιώργου Κοκοσάλη και Νίκο Παπαδαντωνάκη, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την υπεράσπιση των λοιπών κατηγορουμένων (πλην του συνταξιούχου της αρχαιολογικής υπηρεσίας) έκαναν γνωστό στην αρμόδια ανακρίτρια ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να απαντήσουν σε όσα τους αποδίδονται.
Αν το επιτρέψει ο χρόνος και το κρίνει η ανακρίτρια, ίσως να εμφανιστούν ακόμα και την Παρασκευή που έχει οριστεί η διαδικασία των απολογιών για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο 72χρονος έχει αναπτύξει σοβαρή επιχειρηματική δράση τόσο στο εξωτερικό όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ επιπλέον, ο ηλικιωμένος διώκεται για: άμεση συνέργεια στην πράξη της αποδοχής και διάθεσης μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, ενώ ο 43χρονος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για: υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων.

Κορυφή