Φόδελε: Παραδόθηκε ο «πατριάρχης» της οικογένειας στην υπόθεση των ναρκωτικών

Ξεκίνησαν οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε – Στον ανακριτή ξανά για συμπληρωματική κατάθεση ο 13χρονος.

Εμφανίστηκε και παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου ο «πατριάρχης» της οικογένειας που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για εμπόριο ναρκωτικών ευρείας κλίμακας.

Συνοδευόμενος από το συνήγορο του Γιώργο Κοκοσάλη μετέβη στο αστυνομικό Μέγαρο όπου εκτελέστηκε το ένταλμα για τη σύλληψη του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δικαστικό Μέγαρο όπου έχουν ξεκινήσει οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του.

Υπενθυμίζεται πως έχει αφεθεί ελεύθερος ο 13χρονος Κρητικός που εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Φόδελε καθώς και η μητέρα του, η οποία κατηγορείται για πλημμέλημα (παραμέληση εποπτείας ανηλίκου).

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 13χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει “καν τι είναι τα ναρκωτικά”. Όπως δήλωσαν στο neakriti.gr οι συνήγοροι υπεράσπισής του Γιώργος Κοκοσάλης και Άγγελος Ζερβός, “είναι ένα παιδί της ηλικίας του σαν όλα τα άλλα, το οποίο είχε την ατυχία να ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν αντιστοιχούν ούτε σε ώριμο ενήλικα”.

Εξάλλου, ενώπιον των ανακριτικών Αρχών παρουσιάστηκε σήμερα εκ νέου ο 13χρονος κατηγορούμενος -ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή-, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση

Επισημαίνεται ότι συνήγορος υπεράσπισης των 3 αλλοδαπών κατηγορουμένων είναι ο δικηγόρος Ελευθέριος Κάρτσωνας. Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Κάρτσωνας, οι δύο εξ αυτών δηλώνουν αθώοι, ενώ ο τρίτος υποστηρίζει ότι προμηθεύτηκε κοκαϊνη για δική του αποκλειστική χρήση.

Εκτός από τον 13χρονο, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμού κακουργήματος σε άλλους 7 συλληφθέντες. Με λίγα λόγια, οι 8 από τους 9 συλληφθέντες βαρύνονται με κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Οι 7 είχαν ζητήσει και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί.

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον 49χρονο πατέρα του ανηλίκου, ο οποίος εμφανίστηκε και παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου και ακολούθως μετέβη στο αστυνομικό Μέγαρο όπου εκτελέστηκε το ένταλμα για τη σύλληψη του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δικαστικό Μέγαρο όπου έχουν ξεκινήσει οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του.

Κορυφή