Ποινή φυλάκισης 3 ετών για τον 32χρονο που έριξε “μπαλωθιές” με Καλάσνικοφ σε γάμο

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών καταδικάστηκε ο 32χρονος άνδρας που έριξε με Καλάσνικοφ “μπαλωθιές” σε γάμο , χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το νέο ποινικό κώδικα και την ποινική διαπραγμάτευση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στα Ελληνικά δικαστήρια, η ποινική διαπραγμάτευση, που αποτελεί το άρθρο 303 του νέου ποινικού κώδικα. Ο 32χρονος που είχε προφυλακιστεί για άσκοπο πυροβολισμό με Καλάσνικοφ σε γάμο, βρέθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιώργο Κοκοσάλη.

Στον 32χρονο επιβλήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης Ζαχαρία Κοκκινάκη ποινή κάθειρξης τριών χρόνων την οποία αποδέχθηκε πλήρως και αποφυλακίζεται από σήμερα κιόλας.

89189716 515767876009210 1851035423158042624 n

Σε δηλώσεις του ο Δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου ανέφερε:

“Είναι ένας νέος θεσμός στον οποίο προτρέπω κι εγώ προσωπικά να προστρέχουν τόσο οι κατηγορούμενοι, όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης, όταν ο κατηγορούμενος έχει από την αρχή αναγνωρίσει την ενοχή του στην προδικασία, έχει την δυνατότητα με το Νέο Ποινικό Κώδικα, στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή τον Εισαγγελέα Εφετών σε περίπτωση κακουργήματος, σε αυτή την περίπτωση υποβάλει αίτημα είτε ο ίδιος είτε ο δικηγόρος του που αναφέρει πως ρητώς ομολογώ την ενοχή μου, ζητώ από τον Εισαγγελέα να διαπραγματευτώ την ποινή μου. Πρόκειται για μία διαδικασία που επιταχύνει την εκδίκαση της υπόθεσης και παρακάμπτει τη γραφειοκρατία, η συγκεκριμένη υπόθεση άλλωστε αφορούσε τις 23 Φεβρουαρίου του 2020 και σήμερα η διαδικασία της ολοκληρώθηκε. Επιβλήθηκε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών, είναι μία δίκαιη κι ανάλογη η ποινή για τον κατηγορούμενο. Η Ποινική διαπραγμάτευση αποτελεί θεσμό που πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να εφαρμοστεί κι από τους συναδέλφους σε περιπτώσεις “

Κορυφή