Δίκη κεκλεισμένων θυρών: Ένοχος ο λυράρης, αθώος ο γιατρός

O 67χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 64 μηνών για τα πλημμελήματα

Συνολική ποινή φυλάκισης  άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση-επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 67χρονο λυράρη που κατηγορείται ότι υπό καθεστώς απειλών και βίας εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα αγοράκι. Ο 67χρονος, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δικάστηκε σήμερα  για τα αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος καθώς η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του 67χρονου, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μία δικαίωση για τον γιατρό που ενεπλάκη άθελα του σε μία απίστευτη περιπέτεια χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μία πρόφαση και έφυγε αμέσως, όπως είχε γίνει γνωστό τότε.

Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες:

-της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση,

-της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών,

-διευκόλυνση προσβολών της  ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, -χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση,

– παράνομη οπλοκατοχή.

Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

Πολιτική αγωγή: «έλαμψε η αλήθεια»

Οι συνήγοροι της υποστήριξης της κατηγορίας, κα Έφη Σωμαρά και κ. Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσαν μετά την απόφαση: «έλαμψε η αλήθεια κι αποδείχθηκε πλήρως η ειλικρίνεια, η γνησιότητα κι η αξιοπιστία όσων έχει καταθέσει το ανήλικο θύμα. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας από την δικαστική απόφαση και την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου». Σημείωσαν ακόμα ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη «και αυτό είναι ενδεικτικό της επικινδυνότητας του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εφη Σωμαρά
Η κ.Έφη Σωμαρά
Ο κ. Γιώργος Κοκοσάλης
Ο κ. Γιώργος Κοκοσάλης

Υπεράσπιση: ο ισχυρισμός περί ακυρότητας και η αθώωση

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιάννης Βέρρας, τόνισε: «η  υπεράσπιση του 1ου κατηγορουμένου ζήτησε να ανασταλεί η δίκη σε βάρος του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, παρά ταύτα το δικαστήριο διέταξε την πρόοδο της δίκης, με τον δικηγόρο του να εμμένει ότι  η διεξαγωγή της δίκης πάσχει από ακυρότητα. Όσον αφορά στο γιατρό, αθωώθηκε περίτρανα, καθώς απεδείχθη ανεπιφύλακτα αυτό που από την πρώτη στιγμή φώναζε, ότι ήταν αθώος!»

Κορυφή