Ελεύθερος ο Ιατρός που κατηγορείται για δωροληψία – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του;

Ελεύθερος αφέθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο γιατρός που συνελήφθη μετά από καταγγελία για φακελάκι έπειτα από αναβολή που ζήτησε και πήρε  μέσω του δικηγόρου του, για τις 28 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ιατρός, βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου, για να απολογηθεί μετά την χθεσινοβραδινή του σύλληψη, που έγινε έπειτα από καταγγελία για φακελάκι.Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και θα παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο να δικαστεί.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί σε δηλώσεις είχε προβεί ο Δικηγόρος του κατηγορούμενου Ιατρού κ. Γιώργος Κοκοσάλης:

Για μας όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επιεικώς ύποπτη. Ανάμεσα στα φερόμενα ωφελήματα και στην επέμβαση που εκτέλεσε ο γιατρός δέκα ημέρες πριν, και η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί σχέση αντιπαροχής. Και είναι ύποπτος και ο χρόνος που έγινε όλο αυτό το συμβάν. Είναι πολύ ανορθόδοξη η ιστορία που διηγείται ο καταγγέλλων περί της εξέλιξης του συμβάντος και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αφού σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ο εντολέας μου δεν λαμβάνει χρήματα για την επίσπευση της επέμβασης ως επείγουσας, δεν λαμβάνει χρήματα πριν την εγχείριση, δεν λαμβάνει χρήματα ούτε και μετά την επέμβαση και περίπου δέκα μέρες μετά ο καταγγέλλων μπαίνει στο γραφείο του γιατρού και του πετάει ένα φάκελο, τον οποίον πριν προλάβει να ανοίξει, τον κατάσχουν οι άνδρες της Αστυνομίας που συνοδεύουν τον ασθενή. Όλο αυτό ακούγεται λογικό; Είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει όλα τα πιθανά σενάρια και θα αποδώσει τις αντίστοιχες ευθύνες όπου αντιστοιχούν. Και ο νοών νοείτω».

Σε ερώτηση για το αν ο Ιατρός που κατηγορείται για δωροληψία, είχε απασχολήσει την ποινική δικαιοσύνη για οποιοδήποτε αδίκημα, ο κ. Κοκοσάλης δήλωσε πως:

“Ο πελάτης μου είναι ένας εξαίρετος χειρουργός, καταπληκτικός γιατρός, με άριστες περγαμηνές, έχει εγχειρίσει με εκατοντάδες και χιλιάδες περιστατικά, κατέχει διευθυντική θέση στο ΠΑΓΝΗ, Η μόνη εμπλοκή του με την ποινική δικαιοσύνη στο παρελθόν, ήταν για μία υπόθεση φερόμενης αμέλειας ιατρικής από κοινού με άλλους σοβαρότατους ιατρούς του ΠΑΓΝΗ, για την οποία δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αυτή είναι η μοναδική ποινική εμπλοκή που νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να του χρεωθεί, αλίμονο στον γιατρό, ο οποίος εγχειρίζει και δεν έχει τουλάχιστον μία εμπλοκή στην διάρκεια του βίου του. Από κει και μετά είναι η πρώτη του εμπλοκή με την δικαιοσύνη για τέτοιου είδους υπόθεση και σας ξαναλέω δεν είναι και χαρακτηριστική εμπλοκή, εμένα προσωπικά που έχω χειριστεί αντίστοιχες υποθέσεις πάρα πολλές κάτι μου βρωμάει.”

Κορυφή