Έβλεπαν ταινία, τη φίλησε, της είπε «σ’ αγαπώ» και μετά… αμόκ με 14 μαχαιριές! – Στο προσκήνιο οι «ψυχιατρικοί» λόγοι

Οι δικηγόροι του 36χρονου θα αιτηθούν να νοσηλευτεί σε δημόσιο ψυχιατρείο – Τι λένε για τη στάση της οικογένειας της 36χρονης.

Σε ψυχιατρικούς λόγους αποδίδουν οι δικηγόροι του 36χρονου Ανδρέα, την μανιακή επίθεση κατά της 36χρονης αρραβωνιαστικιάς του με 14 μαχαιριές, στο σπίτι τους στη συνοικία Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου το βράδυ της Κυριακής.

Ευτυχώς τα νέα για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι ευχάριστα, καθώς βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και νοσηλεύεται πλέον σε καλή και σταθερή κατάσταση

Στα καλά καθούμενα… Πρώτα πήγε να την πνίξει και μετά τη μαχαίρωσε!

Η Ε. στα πρώτα της λόγια στους αστυνομικούς, είχε υποστηρίξει ότι δεν προηγήθηκε κάποιος καβγάς και πως στα καλά καθούμενα ο 36χρονος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και της όρμησε μαχαιρώνοντάς την με μανία.

Μάλιστα, κατά τις νεότερες πληροφορίες που περιγράφουν τη βραδιά της επίθεσης, το ζευγάρι καθόταν στον καναπέ και έβλεπε ταινία. Κάποια στιγμή ο 36χρονος φίλησε την αρραβωνιαστικιά του και της είπε «σ’ αγαπώ».

Λίγες στιγμές αργότερα και χωρίς να έχει συμβεί κάτι, πρώτα προσπάθησε να την πνίξει και κατόπιν, βρέθηκε με το κουζινομάχαιρο στο χέρι, καρφώνοντας με μανία τη λεπίδα 14 φορές στο σώμα της!

Στη συνέχεια, έστρεψε το μαχαίρι στην κοιλιά του και χτυπήθηκε δύο φορές. Νοσηλεύεται κι αυτός στο ΠΑΓΝΗ, φρουρούμενος εκτός κινδύνου και κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ψυχιατρικοί λόγοι

Όμως, όπως αποκάλυψαν στο cretalive.gr οι δικηγόροι του δράστη, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, μόνο «ήρεμη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ψυχική κατάσταση του Ανδρέα τον τελευταίο καιρό.

Υποστηρίζουν ότι ο 36χρονος είχε αρχίσει να έχει ένα «σύνδρομο καταδίωξης», δηλαδή να πιστεύει ότι τον παρακολουθούν, τον καταδιώκουν και να υποπτεύεται ακόμα και την 36χρονη Ε. ότι τάχα συμμετείχε σε αυτό το «κυνήγι».

Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ, ο Ανδρέας τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά ήταν εξαντλημένος και είχε αρχίσει να χάνει τον ύπνο του και τη διαύγειά του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, του, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, η επικοινωνία μαζί του ήταν πολύ δύσκολη και χωρίς καμία αλληλεπίδραση.

«Δείχνει να μην έχει καμία συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης του, των κατηγοριών που του αποδίδονται αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Μοιάζει να μην εμπιστεύεται κανένα και νιώθει ότι όλοι τον παρακολουθούν και θέλουν να τον βλάψουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο cretalive.

nb keimeno kokosalis kleisarhaki
Η οικογένεια της 36χρονης θέλει το καλύτερο για τον δράστη.

Ακόμα, οι Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, είπαν πως η οικογένεια της Ε. αναγνωρίζει ότι ο 36χρονος έχει ανάγκη ψυχιατρικής στήριξης και βοήθειας και θέλουν να γίνει το καλύτερο για εκείνον, για τον οποίον είπαν ότι «λάτρευε και λατρεύει την Ε. αλλά πλέον χρειάζεται βοήθεια», χαρακτηρίζοντάς τον «υπέροχο άνθρωπο».

Την ίδια επιθυμία, έχει -κατά τους δικηγόρους- και η 36χρονη Ε. η οποία συμφωνεί να λάβει την απαραίτητη ψυχιατρική βοήθεια ο αρραβωνιαστικός της.

«Η οικογένεια της Ε. είναι στο πλευρό του. Οι άνθρωποι τον στηρίζουν και θέλουν να έχει την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Και αυτό είναι κορυφαίο από μέρους τους. Δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων αλλά και το πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι ο Ανδρέας, ο οποίος ψυχιατρικά πέρασε στην αντίπερα όχθη», σχολίασε στο cretalive ο κ. Κοκοσάλης.

Κορυφή