Γ. Κοκοσάλης: Να διερευνηθεί η εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση βιασμού των παιδιών από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας τους

Από τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα, ένα εκ των οποίων έχει κατονομάσει στις διωκτικές αρχές ο ίδιος ο ανήλικος, φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ο 14χρονος, το μικρότερο από τα δύο παιδιά που, όπως έχει καταγγελθεί, βιάστηκαν από τον 52χρονο προφυλακισμένο Σύρο Kaled Husein, σύντροφο της μητέρας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, ο 14χρονος έχει καταθέσει στις ανακριτικές αρχές ότι είχε υποστεί ανάλογες πράξεις από τουλάχιστον δύο άτομα, κατονομάζοντας μάλιστα το ένα εξ’ αυτών, για τον οποίο ερωτηθείς είπε ότι ήταν φίλος του 52χρονου. Μάλιστα, το άτομο αυτό φέρεται να έχει προφυλακιστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος άλλου ανηλίκου.

Με δηλώσεις του στο ertnews, ο δικηγόρος του πατέρα των παιδιών, Γιώργος Κοκοσάλης, τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων ατόμων σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση, με δεδομένα τα όσα έχει αναφέρει το παιδί στην κατάθεσή του. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, θα πρέπει να ερευνηθεί το αν ο 26χρονος, ο μεγαλύτερος από τους τρεις αδερφούς, έχει υποστεί ανάλογη συμπεριφορά από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας τους, αλλά και το αν η μητέρα τους γνώριζε τα όσα συνέβαιναν σε βάρος των παιδιών της.

Χθες ο κ. Κοκοσάλης προχώρησε, όπως αναμενόταν, σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του 52χρονου για την περίπτωση του 14χρονου, ενώ αναλόγως αναμένεται να κινηθεί και ο 24χρονος, ο δεύτερος από τους δύο αδερφούς που έχουν καταγγείλει βιασμό σε βάρος τους από τον 52χρονο. Μάλιστα, όπως είπε, ο πατέρας, “άνθρωπος καλός, του μόχθου”, όπως τον χαρακτήρισε, προτίθεται να ζητήσει την επιμέλεια του 14χρονου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η απόφασή τους είναι να σεβαστούν την επιθυμία του μικρού, «όποια κι αν είναι αυτή».

Ο κ. Κοκοσάλης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την ψυχολόγο του ειδικού σχολείου, στο οποίο φοιτά ο 24χρονος, η οποία δεν κώφευσε όταν της εκμυστηρεύτηκε ο μεσαίος γιος το μαρτύριό τους και ενημέρωσε την εισαγγελία Ηρακλείου, ξετυλίγοντας το κουβάρι των αποκαλύψεων που οδήγησαν στη σύλληψη του 52χρονου. Επίσης, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ, όπως είπε, στους παιδοψυχιάτρους του ΠΑΓΝΗ, όπου έχει βρει «καταφύγιο», φροντίδα και υποστήριξη το 14χρονο αγόρι τις τελευταίες ημέρες. «Είναι το αποτέλεσμα που έχουμε όταν λειτουργούν οι δομές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει την δικογραφία, είπε ότι, αν και έχει χειριστεί πολλές ποινικές υποθέσεις, στην συγκεκριμένη δε μπόρεσε καν να παρακολουθήσει το βίντεο, στο οποίο ο 14χρονος είχε καταγράψει την σεξουαλική κακοποίησή του από τον 52χρονο «πατριό» του, καθώς η ανάγνωση και μόνο της περιγραφής του τού προκάλεσε αναγούλα. «Είναι μια δικογραφία για σκληρά νεύρα» κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα , τα στοιχεία της ταυτότητας, αλλά και φωτογραφίες του 52χρονου προφυλακισμένου Σύρου, που κατηγορείται για τον βιασμό των δύο παιδιών της συντρόφου του.

Κορυφή