Η τοξικομανία τον “ελάφρυνε” από χρόνια ποινής για το φορτίο με τα 13 κιλά χασίς

Ο 31χρονος Ηρακλειώτης καταδικάστηκε σε ποινή 3 ετών για τη βασική κατηγορία

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών καταδικάστηκε 31χρονος Ηρακλειώτης που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ως βασικός κατηγορούμενους στην υπόθεση της μεταφοράς ποσότητας 13 κιλών χασίς με όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας

Στον 31χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας οπότε «χαμήλωσε» αισθητά το πλαίσιο ποινής, ενώ και για τα τρία αδικήματα που του αποδίδονταν (συν παράνομη κατοχή φυσιγγίων και  αντίσταση) καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 4,5 ετών.

Το δικαστήριο αθώωσε έναν 44χρονο Ηρακλειώτη και έκρινε ένοχο για τη μεταφορά έναν 23χρονο Αλβανό, στον οποίο όμως αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και έτσι του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών.

Η ποσότητα των 13 κιλών ήταν κρυμμένη στο αυτοκίνητο του 31χρονου, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν, είχε δανείσει στον 23χρονο Αλβανό για να συναντήσει τη φίλη του. Το αυτοκίνητο όμως υπέστη βλάβη, έτσι τουλάχιστον δηλώθηκε, και ο 31χρονος ζήτησε από εταιρεία οδικής βοήθειας να το φέρει στο Ηράκλειο από περιοχή των Χανίων. Εκεί ανέμενε και ο 23χρονος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο όχημα της οδικής βοήθειας για να επιστρέψει.

Κατά την άφιξη της οδικής βοήθειας στην περιοχή του Γαζίου, τον 31χρονο παρέλαβε με το όχημα του 44χρονος φίλος του προκειμένου να μεταβούν σε μία αλάνα όπου καθ’ υπόδειξη του πρώτου,  ο οδηγός της οδικής βοήθειας θα ξεφόρτωνε το αυτοκίνητο του. Την επίμαχη χρονική στιγμή αστυνομικοί της Δίωξης που τους παρακολουθούσαν, επενέβησαν, όμως ο 31χρονος το έβαλε στα πόδια. Ακολούθησε καταδίωξη και εν τέλει τον ακινητοποίησαν με επεισοδιακό τρόπο.

Στο δικαστήριο ο 23χρονος Αλβανός, τον οποίο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ. Γιώργος Κοκοσάλης και κ. Θεονύμφη Μπέρκη, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ανέλαβε την ευθύνη για τη μεταφορά του φορτίου, ισχυριζόμενος ότι ο τελικός αποδέκτης θα ήταν πρόσωπο εκτός κατηγορητηρίου.    

Ο 44χρονος, τον οποίο επίσης εκπροσωπούσε ο κ. Κοκοσάλης, επέμεινε στην αθωότητα του, λέγοντας ότι απλώς πήγε να κάνει μια εξυπηρέτηση μεταφοράς,  ενώ ο 31χρονος, τον οποίο εκπροσώπησε η κα Αλεξάνδρα Σπανάκη, ισχυρίστηκε ότι πράγματι είχε δανείσει το αυτοκίνητο του στον 23χρονο για να πάει να δει το κορίτσι  του και σε καμία περίπτωση τα ναρκωτικά δεν είχαν αποδέκτη εκείνον. Σύμφωνα με την κ. Σπανάκη, η τοξικομανία του εντολέα της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων, εργαστηριακών εξετάσεων, DNA κλπ  Για το λόγο αυτό εξέφρασε την ικανοποίηση της που το δικαστήριο αναγνώρισε τοξικομανία, εφαρμόζοντας το νόμο, όπως είπε. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας έδρας ήταν απορριπτική ως προς την αναγνώριση της τοξικομανίας.

Κορυφή