Ποινή παραδειγματισμού: Ισόβια και 17 έτη κάθειρξης στον 67χρονο λυράρη

Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για την σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού

Όλον αυτόν το καιρό και πολύ περισσότερο στη διάρκεια της δίκης οι γονείς του ανήλικου, ο οποίος  είχε πέσει επί χρόνια θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης,  βρίσκονταν σε τρομερή υπερένταση. Το στομάχι τους είχε δεθεί κόμπος, τα μάτια τους έβγαζαν φλόγες όσο βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα με τον 67χρονο λυράρη, τον άνθρωπο που τελικά καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά  για όσα  δεινά υπέφερε το παιδί τους.

Έσφιξαν τα δόντια, έσφιξαν τις γροθιές τους και στάθηκαν όρθιοι μέσα στη δικαστική αίθουσα διεκδικώντας την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που υφάρπαξε με τον πιο αισχρό τρόπο, όπως αποφάνθηκε ομόφωνα η έδρα, την αθωότητα των παιδικών χρόνων του γιου τους. Και τι δεν άκουσαν στο ακροατήριο για την υπόθεση αυτή την οποία από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε το Cretalive. Ακραία σενάρια ότι στοχοποίησαν τον 67χρονο δήθεν για να «καλύψουν» συγγενικό τους πρόσωπο για την κακοποίηση του παιδιού. Ακούστηκε ακόμα το σενάριο ότι δημιούργησαν όλο αυτό το «τερατούργημα» για να …δικαιολογήσουν  τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους.

Στο άκουσμα της απόφασης η ένταση με την οποία είχε «εμποτιστεί» και το τελευταίο κύτταρο τους, «ξεχύθηκε» από μέσα τους και παρέσυρε σαν μανιασμένο ποτάμι όλο το βάρος της ψυχής τους και τα σκοτάδια τους.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 67χρονο λυράρη για τον βιασμό του ανήλικου, συν 17 χρόνια κάθειρξη για τις λοιπές κατηγορίες. Είναι μία απόφαση-λαιμητόμος, αυστηρού παραδειγματισμού για όσους βγάζουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις σε αθώα πλάσματα.

Ο δρόμος που έχουν να διανύσουν για να γιατρέψουν τις πληγές τους είναι ακόμα μακρύς, όμως έχουν ο ένας τον άλλον ως οικογένεια. Ήταν η πρώτη δικαίωση και ήταν λυτρωτική για τους ίδιους αλλά κυρίως για το παιδί. Δικαστές και ένορκοι άκουσαν τη φωνή της ψυχής του και ένιωσαν όσα έζησε και όσα υπέμενε. Με την απόφαση τους, τού δίνουν δύναμη να πορευτεί στη ζωή του, χωρίς να σκύβει το κεφάλι και να φοβάται. Και είναι ένα μήνυμα και προς την κοινωνία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου όταν πια εκδόθηκε η απόφαση, τόνισε ότι είναι λυπηρό για έναν άνθρωπο να ακούει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, από την άλλη, όμως, όπως υπογράμμισε, είναι πιο οδυνηρό ένα παιδί να έχει τραβήξει όσα το αγόρι της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Δικηγόροι: δικαίωση ως προς τον λυράρη, παραμένουν ατιμώρητοι δύο ακόμα δράστες

Βαθύτατα συγκινημένοι οι δικηγόροι της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, Γιώργος Κοκοσάλης και Έφη Σωμαρά, δήλωσαν στο Cretalive.gr “Η εμπιστοσύνη της οικογένειας στην Ελληνική Δικαιοσύνη δικαιώθηκε απόλυτα με την απόφαση του δικαστηρίου. Ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και το δικαστήριο εκτιμώντας τις περιστάσεις, καταδίκασε ομόφωνα τον κατηγορούμενο στην εσχάτη των ποινών. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι δυστυχώς παραμένουν ελεύθεροι δύο ακόμα δράστες που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανακριτικών Αρχών, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί».

Κορυφή